Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nin Açılışı Başbakan Hüseyin Özgürgün Tarafından 4 Ekim’de Yapılıyor

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, 4 Ekim’de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Sn. Hüseyin Özgürgün Tarafından Açılıyor.   Ayni Anda 14 Hastaya Tedavi İmkanı Sağlanacak Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nde, Yüksek Teknolojik Donanım ve Güçlü Akademik Kadro ile Hastalara Tedavi Olma İmkanı Sağlanacak.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Sn. Hüseyin Özgürgün’ün Beylerbeyi yolu üzerinde bulunan Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nin açılışını gerçekleştireceği tören, 04 Ekim, 2017’de, saat 11:30’da protokolün ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirilecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nden Sonra Kıbrıs’ta Donanımlı En Büyük İkinci Diş Hastanesi
Son teknoloji ünitlerle, ayni anda 14 hastaya tedavi imkanı sağlanabilen, cihaz ve donanım bakımından yüksek teknolojik alt yapıya sahip Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nden sonra Kıbrıs’taki ikinci en büyük ve donanımlı diş hastanesi olacak.

8 Anabilim Dalı Hizmet Verecek
Pedodonti, Oral Diagnoz, Endodonti, Restoratif, Periodontoloji, Protetik, Ortodonti ve Çene Cerrahisi olmak üzere toplam 8 anabilim dalının hizmet vereceği hastanede, 1 adet tam donanımlı lokal ameliyathane, 1 adet bilgisayarlı dental tomografi ve hastalara ayni gün içinde diş protez imkanı sağlayacak CADCAM cihazı ile Girne Bölgesi halkına kaliteli sağlık hizmetleri sunulacak.

Çocuk ve Yetişkin Hastalar için Ayrı Hizmet Bölümleri
Çocuk ve yetişkin hastaların ayrı bölümlerde tedavi görebilmesine imkan sağlayan Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nin, Pedodonti Anabilim Dalı hizmetleri kapsamında, bebeklikten ergenliğe kadar geçen dönemde süt ve daimi dişlerin hastalıkları ile çocuklarda, ağız ve diş dokularındaki hastalıkların tedavisi ve koruyucu diş hekimliği uygulamaları konusunda hizmet verilecek.