Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Türkan Şahin: “Ebeler Kadının, Ailenin, Toplumun Vazgeçilmez Sağlık Danışmanlarıdır”

Ebelerin, gebelik döneminde hamileliğin teşhisi ve gözetimi ile ve normal doğum yaptırmakla görevli kişiler olduğunu ve bu mesleğin insanlık tarihinin en eski ve kutsal mesleklerinden birisi olarak kabul edildiğini belirten Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Türkan Şahin, 21-28 Nisan Dünya Ebeler Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı. Şahin açıklamasında şunları kaydetti:

“Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Uluslararası Ebeler Konfederasyonu (ICM)’na göre ebe; gebelik, doğum ve doğum sonu kadının bakımını üstlenen, kendi sorumluluğunda doğumu gerçekleştiren,yeni doğanın bakımını sağlayan ve kadın ile işbirliği içinde çalışan sorumluluk sahibi profesyoneldir. Ebeler tüm bunların yanında üreme sağlığı,cinsel sağlık,anne ve babaya doğuma hazırlık programlarını da uygular ve yönetir. Ebeler; kadının, ailenin, toplumun vazgeçilmez sağlık danışmanlarıdır. Ebelik; tıbbi bilgileri,kadının içindeki merhamet,sevgi,şefkat ve annelik duyguları ile harmanlayanve kadını, aileyi ve toplumu şifalandıran derin bir sanattır.

Sağlık Hizmeti Ekip İşidir
Tüm dünyada 21-28 Nisan Ebeler Haftası olarak kutlanmakta, ebeler gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Sağlık hizmeti ekip işidir.Ebeler disiplinli, özverili, sabırlı,şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda sağlık ekibinin vazgeçilmez bir unsurudur.

Dünyada ve ülkemizde nesillerin devamı için önem arz eden sağlık hizmetinin sağlanmasında ebelerimiz sorumluluklarının bilincinde özveri ile hizmet etmektedir. Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi olarak kadın sağlığı, gebe sağlığı takibi, doğum sonrası annenin bakımı, eğitimi, yeni doğanın bakımı görevlerini kadının şefkati, sevgisi ve mesleki bilgileri ile birleştirip görevini en iyi şekilde yapan tüm ebelerimize meslek hayatında başarılar diler, ebeler haftasını kutlarım.”