Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Hasta Hakları ve Hasta Danışmanları Sorumlusu Ayşegül Dipdere: “Hasta Hakları Sağlık Çalışanları, Hasta Ve Sağlık Kuruluşu Arasındaki İlişkileri Düzenleyen İlkeler Bütünüdür”

Hasta haklarının, insan haklarının sağlık alanındaki devamı olduğunu söyleyen Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Hasta Hakları ve Hasta Danışmanları Sorumlusu Ayşegül Dipdere, “Hastanemizde hasta hakları; hasta ile sağlık çalışanları arasında bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan sorunların çözümü, sağlık çalışanlarının hastaya ve hastanın sağlık çalışanlarına karşı görev ve sorumluluklarını bilmesi, daha iyi sağlık ortamı için hasta ve sağlık çalışanlarının birlikte sahip çıkması gereken haklardır.” dedi.

Hasta haklarının, sağlık çalışanları, hasta ve sağlık kuruluşu arasındaki karşılıklı ilişkileri düzenleyen bir ilkeler bütünü olduğunu belirten Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Hasta Hakları ve Hasta Danışmanları Sorumlusu Ayşegül Dipdere “26 Ekim Dünya Hasta Hakları Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Hasta Hakları Bölümü olarak; hastanemizden arzu ettiğiniz hizmeti almak ve sizlerin memnuniyetini sağlamak, hastanemizden hizmet alan tüm hasta ve yakınlarının görüş ve düşüncelerini almak, bildirilen tüm görüşleri ilgili departman yöneticileri ile değerlendirmek ve sizlerin talepleri doğrultusunda hizmet kalitemizi artırmak için çalışmalar yapmaktayız. Değerlendirme sonrası alınan kararlar ve sonuçlar hakkında, bölüme bildirim yapan hastamıza geri dönüş sağlamaktayız.

Hastanemizde tetkik, tedavi ve bakım amacıyla bulunan hastaların ve hasta yakınlarının hastanede hizmet gördükleri süre içinde sahip oldukları haklar ve sorumlulukları ise şu şekilde sıralayabiliriz:

• Hizmetlerden Yararlanma Hakkı
  • Saygı ve İtibar Görme Hakkı
  • Mahremiyet Hakkı
  • Kimliği Bilme Hakkı
  • Bilgi Edinme Hakkı
  • Haberleşme Hakkı
  • Hastadan Rıza Alınması Hakkı
  • Konsültasyon Hakkı
  • Planlanan Tedaviyi Reddetme Hakkı
  • Tetkik ve Tedavi Bedelleri
  • Sosyal ve Psikolojik Destek Alma Hakkı
  • Hasta Şikayetleri Hakkı
  • Hastane Kural ve Uygulamalarını Bilme Hakkı
  • Dini Hizmetlerden Faydalanma Hakkı

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi olarak, hastanemize başvuran tüm hastalarımız ve yakınlarının, hastanemizden hizmet aldıkları süre içinde sahip oldukları tüm haklarına saygı duyuyoruz.”