Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde Nikotin Bağımlılığı Üzerine Halka Açık Seminer Düzenleniyor:“Bağımlı Olma, Özgür Ol!”

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi nikotin bağımlılığı, sağlık üzerine etkileri ve bırakma yöntemleri üzerine “Bağımlı Olma, Özgür Ol!” teması ile halka açık bir seminer düzenliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Füsun Yıldız tarafından verilecek seminer 27 Şubat 2018, Salı günü saat 14:00’de hastanenin Karakum’da yer alan kampüsünde gerçekleştirilecektir.Seminer katılımcılarından iki kişiye Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Sigara Bıraktırma Polikliniği tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecektir.

Uzun yıllardır sigara mücadelesi ile ilgilibilimsel çalışmalar yapan ve sosyal sorumluluk projelerine katılan seminer konuşmacısı Prof. Dr. Füsun Yıldız,17 Mayıs 2017 tarihinden bu yana Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapmakta ve hastanenin Sigara Bıraktırma Polikliniği’nde başarılı çalışmalara imza atmaktadır.

Prof. Dr. Füsun Yıldız, 2001-2017 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı, 2006-2012 yılları arasında Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı, 2012-2015 yılları arasında ise Dekan yardımcılığı yapmıştır.

Kocaeli’nde çalıştığı dönemlerde nikotin bağımlılığı ile mücadeledebaşarılı çalışmaları nedeniyle 2010 yılında Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) ödülünü almıştır.2011 yılında Kocaeli Valiliği tarafından sigara ile ilgili çalışmaları nedeniyle teşekkür plaketine layık görülmüş, 2012 yılında Kocaeli’nde Yılın Sağlıkçısı seçilmiştir.

150 civarında ulusal ve uluslararası yayını ve basılmış iki kitabı bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Füsun Yıldız, birçok ulusal ve uluslararası meslek derneğinin üyesidir. Türk Toraks Derneği Dış İlişkiler Başkanlığı, Türk Toraks Derneği Astım ve Alerji Çalışma Grubu Başkanlığı ve GARD (Kronik Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel Eylem Programı) Projesi Çalışma Grubu 2. Başkanlığı görevlerini 2014 yılında tamamlamıştır. 2011-2014 yılları arasında 3 yıl süreliğine Avrupa Solunum Derneği (ERS) Ulusal Delegesi görevini yürütmüştür. Astım, KOAH ve sigara ile mücadele özel olarak ilgilendiği konulardır.