Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde “ Pembe Sütyen Meme Sağlığı Farkındalık Semineri ” Düzenlendi.

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde  düzenlenen “ Pembe Sütyen Meme  Sağlığı Farkındalık Semineri ”nde Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Besim katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Meme kanseri farkındalık ayı çerçevesinde Beylerbeyi  Inner Wheel Kulübü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen ve kadın milletvekilleri, doktorlar ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği üyelerinin de  katıldığı seminer yoğun ilgi gördü.

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Besim seminerde ağırlıklı olarak meme kanserinin oluşumundaki risk faktörleri ve belirtileri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Kadınlarda en fazla görülen kanser türü olan meme kanserini çağımızın hastalığı olarak nitelendiren Prof. Dr. Hasan Besim erken teşhisin önemine vurgu yaptı.

Besim, meme kanserinde önlenebilir risk faktörlerine değinerek tarama programları, artan toplumsal farkındalık ve çağdaş teşhis ve tedavi yöntemleri sayesinde vaka sayılarındaki artışa rağmen ölüm oranlarında düşüşün gözlendiğini ifade etti.

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Besim farklı vakalardan örnekler verdiği ve görsellerle desteklediği sunumunun sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Hasan Besim ‘in ardından söz alan Beylerbeyi Inner Wheel Kulübü’nün Başkanı Sibel Tatar katkıda bulunanlara teşekkür ederek hediyeler sundu.

Daha sonra yapılan çekilişle katılımcılar arasından 5 şanslı kişiye Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nden meme sağlığı check up paketi hediye edildi.

Seminer toplu fotoğraf çekiminin ardından düzenlenen kokteyl ile son buldu.