“ Sağlık Bakanlığı, Dr.Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi İşbirliği ile Hekimlere Yönelik ‘ Tütün Kontrolü ve Sigara Bağımlılığı Tedavisi Eğitimi’ Gerçekleştiriliyor“

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı işbirliğiyle yapılan ve sağlık merkezlerinde çalışan pratisyen ve uzman hekimlere hekimlere yönelik olan “ Tütün Kontrolü Ve Sigara Bağımlılığı Tedavisi Eğitimi” Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Onkoloji Hastanesi’nde düzenliyor.

Bugün başlayan ve yarın da devam edecek olan eğitime Sağlık Bakanlığı’ndan Uzman Dr. Sevgül Maydanozcu, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Songül Vaizoğlu, Prof. Şanda Çalı ve Doç. Dr. Özen Aşut, Dr.Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Füsun Yıldız ve Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Dilek Aslan eğitmen olarak katılıyorlar.

Eğitimle tütün kontrolü konusunda güncel bilgileri edinecek olan katılımcıların; sigara bağımlılığı konusunda başvuran bireylere doğru yaklaşımda bulunabilmelerinin, tütün kontrolünün tanımını yaparak gerekçesini açıklayabilmelerinin ve bu konudaki çalışmalara destek vermelerinin sağlanması amaçlanıyor.

14-15 Eylül tarihlerini kapsayan eğitimin ilk gününde Dr. Sevgül Maydanozcu KKTC tütün yasası ve uygulamalar hakkında bilgi vermesinin ardından ana başlıklara yönelik çalışmalara geçildi.