Cumhurbaşkanı’nın Eşi Meral Akıncı Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi ve Denizcilik Fakültesi Simülatör Merkezini Ziyaret Etti

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa AKINCI’nın eşi Meral Akıncı, Cumhurbaşkanlığı Müdürü Gülden İLKMAN ve Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Berna ARİFOĞLU eşliğinde Dr. Suat GÜNSEL Girne Üniversitesi Hastanesi’ni ve Denizcilik Fakültesi’ne bağlı Simülatör Merkezini ziyaret etti.

Ziyarette Akıncı’ya Rektör Prof. Dr. İlkay SALİHOĞLU, Rektör Yrd. Doç. Dr. Gökmen DAĞLI, Turizm ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet ALTINAY, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa ALTUNÇ, YDÜ Center of Excellence bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkez Başkanı Doç. Dr. Zehra ALTINAY, YDÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Fahriye ALTINAY ve Dr. Suat GÜNSEL Girne Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr .Nail BULAKBAŞI eşlik etti.

Meral AKINCI; Dr.Suat Günsel’in “Adada Kıtalı Gibi Yaşamak” Sözüne Vurgu Yaptı
Kasım 2016 tarihinde tüm donanımıyla halkın hizmetine açılmış olan hastane hakkında detaylı bilgiler alan AKINCI gördüklerinden çok etkilendiğini ifade ederken sözlerine şöyle devam etti; “Hastaneyi gezerken gerçekten Dr. Suat GÜNSEL’in sözleri aklımdan bir bir geçti, adada kıtalı gibi yaşamak sözüyle gerçekten ne kadar da doğru söylemiş. Hatta bazı kıtalarda olmayan vizyonunun özelliklerini Kıbrıs Türk halkına yaşatığı için kendisine özellikle teşekkür etmek istiyorum. Buradaki hizmet, teknik donanım ve doktorlar insana kendini evindeymiş gibi hissettiriyor” şeklinde konuştu. Akıncı sözlerine şöyle devam etti; Sadece sağlık ve eğitim alanında değil, kültür ve sanat alanındaki atılımlar ve spor alanında ülkemize getirdiğiniz kupalar yine kıtasal ölçekte olma özelliği taşımaktadır. Bunlar takdire şayandır. Biz Kıbrıslı Türkler için övünç kaynağıdır.

AKINCI: Sağlık Gibi Kanayan Bir Yaramıza Lefkoşa ve Girne’de Hizmet Sunmak Büyük Bir Zenginlik
Sağlık gibi kanayan bir yaramıza da hem Lefkoşa’da hem de Girne’de dünyanın farklı ülkelerinden şifa arayan kişilere kapılarını açacak, yarışacak, hatta bunların ötesine geçmiş bir şekilde bu hizmeti sunmak büyük bir zenginliktir. Bugün burada gördüklerimiz, eğitim ve uygulamanın birlikte gitmesi dünyada eşi benzeri çok az bulunan imkanlar arasındadır, başarılarınızın devamını dilerim”.

Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa ALTUNÇ’tan da Simülatör Merkezi hakkında detaylı bilgiler alan Sayın AKINCI, “öğrencileriniz böylesine kaliteli bir eğitim aldıkları için gerçekten çok şanslı, bu fırsatları görme ve deneyimleme fırsatını verdiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.

Meral AKINCI, ziyaret sırasında, Simülatör Merkezinde bulunan Kaptan Köşkü simülatöründe, yük gemisinin dümenine geçerek gemiyi bir süre kumanda da ederek geminin simülatör ortamındaki seyrini sağlamıştır.

Ziyaret, Rektör Prof. Dr. İlkay SALİHOĞLU’nun Meral AKINCI’ya anı plaketi takdim etmesiyle sona erdi.