Bindayı School Öğrencileri 14 Mart Tıp Bayramı Dolayısıyla Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’ni Ziyaret Etti

Başhekim Prof.Bulakbaşı: “Hastanemiz Koridorlarının Çocuk Sesleri Ve Kahkahaları İle Dolması, Tıp Bayramını Bizler İçin Daha Anlamlı Kıldı.”
Bindayı School öğrencileri 14 Mart Tıp Bayramı çerçevesinde Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Bindayı Scholl öğretmenlerinden Ezgi Kaplan Zahaf, Sultan Sukuşu, Hamide Yılmaz, Bahar Atlı, Gülistan Çakır ile Psikolojik Danışman Buse Damdelen’in gözetiminde gerçekleştirilen ziyarete 4-6 yaş grubu ana sınıf öğrencisi 70 çocuk katıldı.

Ziyarette öğretmen ve öğrencilere, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Galip Çelik, Başhemşire Türkan Şahin ve hastane sağlık personeli eşlik etti.

Bindayı School öğretmenlerinden Ezgi Kaplan Zahaf, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Girne Bölgesi’ne gelişmiş sağlık hizmeti veren Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’ni ziyaret ederek doktorların hayatlarımızdaki önemine dikkat çekmek istediklerini belirtti. Zahaf, “Bu zorlu mesleği yürüten, sağlığımızı emanet ettiğimiz doktorlarımıza, hayatlarımızda oldukları için teşekkür etmek istedik ” şeklinde konuştu.

Prof.Dr. Nail Bulakbaşı; Çocuk Sesleri Ve Kahkahaları Tıp Bayramını Bizler İçin Daha Anlamlı Kıldı.”
Başhekim Nail Bulakbaşı ise ziyarette yaptığı konuşmada, Tıp Bayramı’nı böyle güzel bir ziyaret ile kutlamanın tüm hekimler ve sağlık çalışanları açısından çok değerli olduğunu ifade etti. Sağlık alanında hizmet vermenin kutsal olduğu kadar oldukça zorlu olduğuna da dikkat çeken Bulakbaşı, bu mesleğin en tatmin edici yanının ise sağlığına kavuşan kişilerden gelen teşekkür  mesajları olduğunu kaydetti. “Hastanemizin koridorlarının çocuk sesleri ve kahkahaları ile dolması, çocuklarımızdan gelen bu sevgi dolu teşekkür, bu Tıp Bayramını bizler için çok daha anlamlı ve unutulmaz kıldı” diyen Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, ziyareti gerçekleştiren Bindayı School yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Konuşmaların ve kutlamanın ardından Bindayı School öğrencileri Çocuk Polikliniği başta olmak üzere hastanenin belli bölümlerini gezerek hekimlerden ve sağlık çalışanlarından bilgi aldılar, hekimlik ve sağlık alanındaki diğer alt uzmanlık alanlarıyla ilgili sorular sordular ve bazı tıbbi aletleri tanıyarak, kullanımlarına dair yerinde gözlem yaptılar.

Çocuklar 153 Acil Servis Ambulansı İçinde Meraklarını Giderdiler
Öğrenciler hastane ziyaretlerinde en keyifli ve heyecanlı deneyimi ise Acil Servis Merkezi’nde, ışıkları ve sireni ile çalışır vaziyetteki  ambulansın içini gezerken yaşadılar. Başhekim Prof. Dr. Nail Bulakbaşı ve Acil Servis teknikerleri, öğrencilere ambulans hizmeti ile ilgili bilgi vererek, sorularını yanıtladılar.

Minik Çocuklardan Hekimlere En Anlamlı Hediye
Bindayı School’un Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi ziyaretinde öğrenciler, yaptıkları Tıp Bayramı konulu resimleri hekimlere ve sağlık çalışanlarına hediye ettiler. Ziyaret, Başhekim Prof. Dr. Nail Bulakbaşı ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Galip Çelik’in öğretmen ve öğrencilere günün anısına hazırlanmış hediyeleri vermeleri ile son buldu.