Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nden Uzman Diyetisyen Deniz Bolçocuk , süt ve süt ürünlerinin tüketiminin teşvik edilmesi, bireylerde sütün önemine dair bilincin oluşması ve süt tüketiminin özendirilmesi için her yıl 27 Eylül’ün “ Dünya Okul Sütü Günü ” olarak kutlanmakta olduğunu söyledi. Uzman Diyetisyen Deniz Bolçocuk okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarda büyüme ve gelişmenin oldukça hızlı olduğunu ve bu nedenle besin öğelerine olan gereksinimin yaşamın diğer dönemlerine göre daha fazlalaştığını söyledi. Deniz Bolçocuk, süt ve süt ürünlerinin enerji ve besin öğesi ihtiyacını karşılamada hem çocuklarda hem de yetişkinlerde çok önemli bir yere sahip olduğunu ve özellikle çocukluk, emziklilik ve yaşlılık döneminde süt tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı .
Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nden Uzman Diyetisyen Deniz Bolçocuk sözlerine şöyle devam etti: “ Kalsiyumdan zengin süt ve süt ürünleri grubu kemiklerin ve dişlerin sağlıklı gelişiminde ve hücre çalışmasında önemli rol oynar. Dünya Okul Süt Günü çerçevesinde etkinlikler kapsamında, sütün beslenmedeki önemine dair eğitimler yapılmaktadır. Ayrıca, her yaş grubundan çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak, bu sayede yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini desteklemek amacıyla etkinlikler düzenlenmektedir. Yetişkin bireylerin her gün 2 porsiyon (bir porsiyon: bir orta boy su bardağı (200 ml), çocukların, adolesan dönemi gençlerin, gebe ve emzikli kadınlarla menopoz sonrası kadınların 3-4 porsiyon (600- 800 ml) süt ve yerine geçen besinleri tüketmeleri gerekir.”