“ Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi ve Girne Belediyesi İşbirliğiyle 3 Gün Süreyle 3 Ayrı Bölgede Gerçekleştirilen Ağız ve Diş Taraması İle Eğitim Çalışması Tamamlandı.“

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi ve Girne Belediyesi işbirliğiyle, 11-13 Eylül tarihleri arasında 0-15 yaş arası çocuklara yönelik olarak ağız ve diş taraması ve eğitim çalışmaları yapıldı. “Diş Çürüğü İnsanların Kaderi Değildir” sloganıyla düzenlenen etkinlikler, Girne merkez, Zeytinlik ve Ozanköy’de gerçekleşti. Yaklaşık 200 çocuğun katıldığı etkinliklerde, ağız ve dişleri Prof. Dr. Serap Çetiner ve Dt. Ferdiye Küçük tarafından taranan çocuklara ve ailelerine diş temizliği ve sağlığı hakkında eğitimin yanı sıra bilgilendirici kitapçık verildi.

Prof. Dr. Serap Çetiner, çürüksüz bir toplum yaratmak için öncelikle çocukların ağız ve diş taraması konusunda eğitilmesi gerektiğini söyledi. Serap Çetiner, yapılacak periyodik kontroller, koruyucu uygulamalar ve düzgün beslenmeyle diş çürüğünün önlenebileceğini ifade etti. Çetiner, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre diş çürüğü hastalığının insan sağlığını tehdit eden rahatsızlıkların başında geldiğini belirterek, üniversiteler, hastaneler, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra merkezi ve yerel yönetimlerin bu sorunu çözmek için işbirliği yapması gerektiğini vurguladı. Girne Belediyesi’nin kendilerine destek vermesinden büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Çetiner, ebeveyn eğitim programlarına devam etmek istediklerini kaydetti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sağlıklı bireyler yetiştirmede eğitim ve farkındalığın önemine dikkat çekerek, yerel yönetimlerin sağlık konusunda yapılacak etkinliklere destek çıkıp katkı koyması gerektiğini vurguladı. Nidai Güngördü, kurumlar arası işbirliğinin önemli olduğunu anlatarak, etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serap Çetiner ile Dt. Ferdiye Küçük’e katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.