Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi, Prof. Dr. Vahit Özmen Tarafından Verilen Meme Kanserinde Kişiye Özel Tedavi Seminerine Ev Sahipliği Yaptı.

Kadın kanser oranlarında ilk sırada yer alan meme kanseri ile ilgili Meme Kanserinde Kişiye Özel Tedavi semineri İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Türkiye Kanser Enstitüsü Bilim Kurulu üyesi ve Şişli Florence Nightingale Hastanesi Meme Sağlığı Merkezi Direktörü Prof. Dr. Vahit Özmen tarafından Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleşti. Geçmişten bugüne meme kanserinde tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Vahit Özmen son yıllarda gelişen teşhis ve tedavi yöntemleri ile meme kanseri olan hastalarda yaşam süresinin uzadığını, lokal nükslerin azaldığını belirterek kişiye özel tedavi yöntemlerini anlattı.

Prof. Dr. Vahit Özmen kendi uyguladığı yöntemler hakkında da bilgi vererek ‘Meme kanseri tedavisindeki son gelişmeler ile her dört hastadan üçünde memeyi korumak mümkündür. Kişiye özel sistemik tedaviler ile hastalara doğru tedaviler uygulanabiliyor. Herkese radyoterapi uygulamak yerine kişinin yaşam beklentisine, tümörün evresi ve biyolojisine, yarar-risk hesabı sonucuna bağlı olarak tedaviye karar verilmelidir.’ dedi. Son dönemlerde uygulamakta oldukları 21 Gen Testi araştırma sonuçlarını da paylaşan Prof. Özmen ‘Gen testinin 60 yaş – özellikle 40 yaş altındaki hastalara öneriyoruz. Şu anda sınırlı bir hasta grubuna uygulanan farklı gen testlerindeki çalışmaların sonucunda daha fazla hastaya uygulama şansı elde edilebilecektir’ dedi.

Tedavisini gerçekleştirdiği bir hasta yakını söz alarak Prof. Dr. Vahit Özmen’e teşekkür etti ve Meme Kanseri tedavisinde en önemli konunun hastanın doktoruna güvenmesi ve doktorun hasta ile iletişimi olduğunu belirtti.

Yoğun katılımın ve ilginin olduğu seminerde, Prof. Dr. Vahit Özmen Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ile diğer üniversitelerden katılan doktorların yanı sıra tedavi ettiği hastaları ve hasta yakınları ile buluşarak soruları cevapladı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, kanser konusunda başarılara imza atmış, kendi yöntemlerini geliştirmiş Prof. Dr. Vahit Özmen’i hastanelerinde ve Kıbrıs’ta ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, değerli paylaşımları ve katkıları için teşekkür etti.