Meme Kanseri Tarama ve Tanısında Kullanılacak İleri Teknoloji Dijital Tomosentezli Mamagrofi Cihazı Dr. Suat GÜNSEL Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde

Kadınlarda en sık görülen ve ölümlere neden olan meme kanserinin teşhisi artık erken evrede yapılabilecek. Meme kanserinde ölüm oranını azaltmak açısından önem taşıyan, erken tanı yapabilecek dijital tomosentezli mamografi sistemi, Dr. Suat GÜNSEL Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından KKTC’ye getiriliyor.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, dijital teknolojinin sunduğu en yeni ve en önemli olanaklardan biri olan mamografinin 3 boyutlu şekli olarak tanımlanabilen tomosentez sistemi ile ülkedeki meme kanseri vakalarının önlenebileceği belirtildi.